Tweeling passeert oeuvre Adriaan (van Bassie)

Papa Koen keek vroeger als Koentje naar Bassie & Adriaan. Het viel op dat de acrobaat van het duo een omvangrijke buik had. Deze buik – was hij zwanger? – leek elke aflevering te groeien, maar zijn acrobatiek nam elke aflevering af. Koentje zag nooit echt een verbazingwekkende acrobatische stunt van de man in het strakzittende acrobatenpakje.

Ik herinner mij, en nu dwaalt Papa Koen af, dat de spoorzoekende clown en acrobaat opnames hadden in de verzengende hitte van de Grand canyon of Barcelona. Wat moeten die gasten als hoogzwangere dames hebben gezweet in die carnavalskostuums?

Terug naar mijn verhaal: Koentje vond dus dat Adriaan nooit gevaarlijke stunts uithaalde. Het duo zag misschien één keer in de verte een brandende circuscaravan. De acrobatiek zat in de hoogvliegende dialoog. Bassie: “Adriaantje, boeven!” Adriaan: “Waar dan Bassie?”

Waarom denkt Papa Koen daar nu met melancholie aan terug?  Omdat ik op youtube een tweeling iets zie doen wat Bassie en Adriaan nooit voor elkaar kregen: een stunt die mij als kijker een glimlach geeft.

Koentje vond Bassie & Adriaan trouwens best spannend om te kijken. “He Baas, wat zeggie?” Papa Koen vond Bassie & Adriaan flauw en onsamenhangend om te kijken. “Drommels, drommels en nog eens drommels.”

Welke kinderprogramma’s kijk jij als papa samen met je kids?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *